Alles over crispplaat | crispplaat recepten | crispplaat accessoires

Crispplaat-quiche-recept

Quiche met groenten en zalm

De lekkerste quiche uit de magnetron!

Crispplaat-quiche-recept

Quiche met groenten en zalm

Heerlijke quiche uit de magnetron!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak zanddeeg
  • 400 gram zalmfilet
  • 4 stuks tomaten
  • 400 gram andijvie
  • 100 gram roomkaas
  • 4 stuks eieren
  • 1 theelepel fijn gehakte peterselie
  • 1 dl melk

Instructies
 

  • Om een heerlijke quiche te maken met bovenstaande ingrediënten raden wij aan om de volgende stappen te volgen: Pak de zalmfilet en leg deze op het bakpapier. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze bovenop de zalm. Vouw het bakpapier dicht als een pakketje en leg het pakketje op de crispplaat.
  • Maak nu nog een pakketje van bakpapier maar dan met de andijvie. Snijd de andijvie in stukjes en besprenkel het met zout. Leg dit pakketje naast het andere pakketje op de crispplaat.
  • Bak de andijvie en zalmfilet voor 8 minuten op de crispplaat.
  • Meng nu de 4 eieren met de peterselie en melk.
  • Het is nu tijd om de crispplaatbodem te voorzien van zanddeeg. Prik wat gaatjes in de deegbodem.
  • Haal de zalm uit de pakketjes  en snij de zalm in kleine stukjes. Meng de zalm met het eimengsel, roomkaas en de andijvie.
  • Wanneer je alles bij elkaar hebt gedaan kun je het mengsel op de deegbodem gieten.
  • Doe nu de crispplaat met het mengsel in de magnetron. Bak nu de quiche 11-12 minuten in de magnetron met de crispfuntie.